Tevékenységek‎ > ‎

Tehetséggondozás kicsiknek

Ferenc Járai-Szabó, 2013. okt. 29. 13:37   [ 2013. okt. 29. 14:48 frissítve ]
A természettudományok iránti érdeklődés korai felkeltése, vagyis: a tehetséges gyerekek megkeresése, azok hozzáértő módon történő irányítása, természet-tudományok iránti érdeklődésük fölkeltése és fönntartása (az utánpótlás kinevelése) elsődleges feladat a jelen társadalma számára. Az EmpirX Egyesület megalakulása óta ezt a célt szolgálja. Természetes tehát, hogy részt vállalt az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács (ETT) 2013-as "A siker útjai: nyári tehetséggondozási programok Erdélyben" című programjában*. 

A tevékenység kiindulási alapjaként az a munka szolgált, melyet 2010 tavasza óta végzünk Czilli Péter kollegámmal a Báthory Líceumban ( tehetséggondozás 3. és 4. osztályos diákok számára). Idén nyáron a 3. ,4. és 5. osztályosokat céloztuk meg. Szerencsére sikerült megnyernünk az ügynek még még jó néhány tanárt és tanítót. A program előkészítésében és lebonyolításában segítségünkre volt dr. Kovács Zoltán, dr. Néda Zoltán és dr. Szállasy Noémi, dr. Wanek Ferenc (a BBTE munkatársai), Néda Zsuzsa a Matlap Szerkesztőségének munkatársa, több középiskolai tanár: Anghel Ágota, Angyalosi Csaba, Cseh Gyopárka, Czilli Péter, Káptalan Erna, Okos-Rigó Dénes, Okos-Rigó Hajnal, Sebestyén Árpád, Tellmann Jenő, Timár Mária, és természetesen két tanítónő Albert Hajnalka és Szabó Melinda.

Az októberi tevékenységbe szépen bekapcsolódott három középiskolás diák is: Buzogány Ákos, Lengyel Anna és Mezei Ráhel, mindhárman a Báthory Líceum 11. C osztályos tanulói.

Augusztusban történt az előkészítés (képek augusztus), szeptember első két hetében elkezdődtek heti 3x3 órában a tevékenységek (plakát, 1. beiratkozasi lap) , majd kis szünet után októberben folytatódtak (2. meghivo, 2. beiraztkozasi lap) Nagy volt az érdeklődés, a gyerekek szívesen vettek részt a programban (képek és film). Ezért, noha a pályázott programnak vége van már, a tevékenységet –közkívánatra- folytayjuk heti egy alkalommal, csütörtökönként (3. meghivó, 3. beiratkozasi lap) Az érdeklődőket arra kérjük, jelezzék részvételi szándékukat a 07450438527-es telefonszámon.


dr. Káptalan Erna-Katalin, fizikatanár


*Ez a program a Nemzeti Tehetség Program keretén belül az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-TPEM-M-MPA-12 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg. A pénzügyi lebonyolítást a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) vitelezi ki az RMDSZ és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) háttértámogatásával.
ĉ
Ferenc Járai-Szabó,
2013. okt. 29. 13:37
ĉ
Ferenc Járai-Szabó,
2013. okt. 29. 13:37
ĉ
Ferenc Járai-Szabó,
2013. okt. 29. 13:37
ĉ
Ferenc Járai-Szabó,
2013. okt. 29. 13:37
ĉ
Ferenc Járai-Szabó,
2013. okt. 29. 13:37
ą
Ferenc Járai-Szabó,
2013. okt. 29. 13:37
Comments